Multa lume vrea sa i-o traga lui Badea.* Ultima stratagema folosita in acest scop a fost celebrul filmulet postat pe YouTube in care un anonim da dovada de o incomensurabila bogatie a caracterului si a vocabularului.

Sa fim seriosi, Mircea Badea nu e un zeu pe pamant. Din niciun punct de vedere. Are momente in care intriga, scandalizeaza, surprinde. Are momente in care nu stie cand sa se opreasca. Ba mai mult, are momente in care da dovada de un egocentrism rar intalnit. Dar ramane un om incredibil de inteligent, cu o capacitate de analiza iesita din comun. Un om caruia nu ii e frica de adevar. Un realizator TV care e in stare sa aduca argumente valide pentru tot ceea ce da pe gura. Asta doare tare, nu?

Din punctul meu de vedere, intrebarile pe care Badea i le-a adresat lui Traian Basescu prin intermediul „filmuletului original” sunt perfect corecte, asa ca nu vad niciun motiv pentru care ar merita sa iti irosesti timpul in incercarea de a le terfeli in noroi. O modalitate inteligenta de a-i inchide gura lui Badea ar fi fost ca smardoiul sa gaseasca, in loc de injuraturile alea jenante, niste raspunsuri care sa-l „scoata” pe Basescu si care sa nu mai poata fi combatute sau interpretate. Dar vai, ca sa vezi, raspunsurile alea nu exista! Exista doar adevaruri crude pe care niste oameni, printre care si Badea, le-au spus cu voce tare. A devenit asta o greseala in tara noastra?
La ce bun sa te faci de cacat in fata unei tari intregi? La ce bun sa dezamagesti oamenii care te-au crescut si care probabil abia acum au realizat ce au la usa? Sa fie adevarat ca prostul nu e prost destul daca nu e si fudul?

*Daca e sa ma intrebati pe mine, multa lume ar vrea sa si-o traga cu Badea, dar asta e cu totul alta poveste.

Reclame